Propozycje na upa - Wersja do druku +- PokeXGames.pl & Poke-Evo.com FORUM by SHARP#TEAM (https://forum.pokexgames.pl) +-- Dział: Forum (https://forum.pokexgames.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Propozycje (https://forum.pokexgames.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Propozycje na upa (/showthread.php?tid=1120) |
Propozycje na upa - True - 10-08-2015 1. Nowe Expowisko: http://forum.pokexgames.pl/showthread.php?tid=836 +: Pobudzenie na nowo rozgrywki starych graczy,nie zapominając o nowych graczach którym z pewnością spodoba się nowe miejsce do expienia. Minusów nie widzę,( ponieważ wraz z nowym questem na "Dark Abrach" jest możliwość dostania się na mapę premium bez wydawania realnych pieniędzy). Umiejscowienie obiektu :opisane w temacie. ______________________________________________________________________ 2. Nowe miejsce eventowe (mapa) : http://forum.pokexgames.pl/showthread.php?tid=831 +: Każdy gracz ma wyrównane szanse ,ponieważ lvl w tego typu evencie nie ma znaczenia. Liczba graczy uczestniczących w evencie może być praktycznie nie ograniczona . minusów brak. Miejsce umieszczenia obiektu na mapie : obok miejsca gdzie znajduje się event kostka. ______________________________________________________________________ 3. Kolejne miejsce eventowe : http://forum.pokexgames.pl/showthread.php?tid=1065 +: Nie widziałem na zadnym innym ots Pokemon. Minusów nie widzę. ______________________________________________________________________ 4. Npc ![]() Jego rolą było by wzięcie naszego pokemona i wystawienie go na rynek : Gracz: Hi Npc: Witaj czy chcesz wystawić swojego pokemona na rynek ? A może chcesz sprawdzić oferte graczy? Gracz: wystawić pokemona. Npc: Podaj nazwę swojego pokemona. Gracz: np : Golem. Npc: Za jaką cenę chcesz go wystawić? Gracz: 3td. Npc: Dobrze wystawię twojego pokemona na rynek za drobny podatek (np wystawaimy za 3 td gdy pokemon zostanie sprzedany otrzymamy 2,5td) Podchodzimy do Npc : Gracz:HI Npc: Witaj czy chcesz wystawić swojego pokemona na rynek ? A może chcesz sprawdzić oferte graczy? Gracz: Chcę sprawdzić ofertę. Npc: Wyświetla nam listę pokemonów które są wystawione na rynek. Np: Nick:True Sprzedaje:Golem(3td),Corbat (2td). Aby kupić pokemona wpisujemy podczas rozmowy z npc: Gracz:Kupuje nazwę pokemona ,nazwę gracza. Gdy chcemy odebrać pieniądze za sprzedanego pokemona podchodzimy do npc: Gracz:Obierz pieniądze Npc: Proszę to twoje 2,5td , inne pokemony nie zostały jeszcze sprzedane. Gdy chcemy odebrać pokemona podchodzimy do npc: Gracz:Odbierz pokemona. Npc: Podaj nazwę pokemona którego chcesz odebrać. +: Jeśli coś takiego było by możliwe strasznie ułatwiło by to sprzedaż pokemonów ![]() Gracz nie musi być online aby ktoś kupił jego pokemona. - : Strasznie obszerny skrypt do zrobienia ![]() Miejsce umieszczenia npc: Na dole w PC saffron . ![]() ______________________________________________________________________ 5.Jeśli w bardzo dalekiej lub nie dalekiej przyszłości pojawi się możliwość posiadania (więcej niż jednego)bądź łapania legendarnych pokemonów,mogło by to wyglądać w następujący sposób. Stworzyć nowego poke balla wyłącznie do łapania legendarnych pokemonów a wyłączyć szanse łapania innymi ballami. Poke balla można będzie użyć np na 250lvl -300lvl.Oczywiste jest to ,że te balle miały by większą cenę i (dosyć małe szanse na złapanie) . Aby móc użyć poke balla do złapania pokemona trzeba posiadać wymagany lvl. +: Uniknięcie chaosu gdzie np 100 lvl latają na legedny i próbują je łapać. Zachęci to również graczy do wbijania większego lvl niż 200. Byłby to w pewnym sensie próg od którego będzie można mieć kolejną legendę. -: brak ______________________________________________________________________ 6.Quest . Podążamy na wyspę pokemów duchów,schodzimy w dół do zaginionego npc-a. ![]() Zaczynamy dialog: Gracz:Hi Npc: Ej ty kim jesteś i czego tu szukasz ? Gracz: Trenerem pokemon. Npc:Trenerem Pokemon powiadasz... W takim razie mam dla ciebie poważne zadanie ale pierw muszę sprawdzić czy jesteś odpowiednią osobą,czy chcesz pomóc? Gracz :Tak Npc:W takim razie zgromadź: kamień ognia 20 szt ,Kamień psychiczny 20 szt i wróć do mnie. Gdy zdobędziemy potrzebne przedmioty wracamy do Npc (zaginiony) po dalsze instrukcje. Grasz:Hi Npc: Witaj zgromadziłeś wszystkie kamienie? Gracz:Tak Npc: Teraz już wiem ze jesteś idealną osobą... Musisz odzyskać (tutaj można wykorzystać jeden z dwóch przedmiotów) ![]() znajdziesz go w kryjówce mojej byłej współpracownicy Lary,ukrywa się ona na wyspie Abr. ![]() Gdy już znajdziemy kryjówkę Lary ,prowadzimy z nią dialog. Gracz:Hi Lara: Hohoho, co tutaj robisz, jest tutaj bardzo niebezpiecznie, lepiej uciekaj! Gracz: Stary bursztyn. Lara:Co powiedziałeś skąd o nim wiesz,przysłał cie "zaginiony Npc "?(nwm zabardzo jak go nazwać). Gracz:Tak Lara:Nie dostaniesz go!!! W tym momencie Lara zaczyna z nami walczy.Pokemony jakie posiada (Solar Hypno,Darkness Alakazam,Terror Gengar,Big Snorlax,Bloody Gollbat,Ocean Blastoise). Jeśli wygramy to: Lara: Ehh pokonałeś mnie ... (otrzymujemy stary bursztyn) ,nawet nie wiesz jak potężne właściwości posiada ten bursztyn. Wracamy spowrotem do "zaginiony Npc " rozpoczynamy dialog Grasz:Hi Npc: Zdobyłeś to o co cię prosiłem? Gracz:Tak Npc: Hahah dzięki głupcze. Dzięki temu bursztynowi moi naukowcy wydobędą DNA Palki (lub jakiegoś innego kozackiego pokemona) i stworzą nie pokonanego pokemona ale żeby mi się to udało muszę cie wyeliminować . Rozpoczynamy walkę. Pokemony jakie posiada (Solar Hypno,Darkness Alakazam,Terror Gengar,Big Snorlax,Bloody Gollbat,Ocean Blastoise) mogą być inne. Jeśli wygram to odzyskujemy " Stary bursztyn" i odnosimy go do Lary. Gracz:Hi Lara:Czego tu jeszcze szukasz głupcze? Gracz: zwracam bursztyn Lara:Widzę że poszedłeś po rozum do głowy i raz na zawszę przeszkodziłeś "zaginiony Npc " stworzyć nie pokonanego pokemona .Proszę oto twoja nagroda. Nagrodą może być : Cukierki,TD, box .... (coś w tym stylu). ______________________________________________________________________ 7.Drugi quest u Lary + nowe expowisko. 170+ lvl (propozycja) ![]() Rozpoczynamy dialog : Gracz: Hi Lara: Witaj przyjacielu.Ostatnio wykazałeś się rozsądkiem więc mam dla ciebie misje!Chcesz poznać szczegóły? Gracz: Tak/ Jeśli nie posiadamy 170lvl otrzymamy odpowiedz od Lary wróć jak nabierzesz większego doświaczenia Lara: Chcę abyś cofnął się do czasów prehistorycznych i zabił tam 100 pokemonów (w sumie to 300 ) ( Pre Kabutops ,Pre Omastar , Pre Stelix ).Dostaniesz się tam za pomocą "Magicznej bramy" która znajduje się w lewej części mojej siedziby". ![]() > Pokemon te byłby silniejsze od tych zwykłych "Omastar,kabu,stelix" i dawały więcej expa coś w stylu pokemonów ognistych na mapce premium)< Po wykonaniu zadania wracamy do Lary i rozpoczynamy dialog : Gracz: Hi Lara: Witaj widzę że zabiłeś 100 prehistorycznych pokemonów.Proszę o to twoja nagroda. (x szt .Orbów ) Gdy wykonamy questa możemy normalnie korzystać z tego miejsca i tam expić +: Nowe miejsce do expienia . Nowy quest. -: Nie ma. Miejsce : Wyspa Abr >przejście przez "Magiczną bramę"> stworzenie nowego miejsca (respa) tych Prehistorycznych pokemonów. ______________________________________________________________________ 8.Nowy quest +50lvl / resp "Porygon", "Porygon2". Teleportujemy się do "Sun Town". ----> ![]() Moja propozycja jak zmienić wygląd : ![]() Więc tak wchodzimy przez drzwi levelowe (50lvl+),podchodzimy do lustra klikamy w nie i przenosi nas : ![]() 1.Miejsce pojawienia się po wejściu do lustra. 2.Npc 3. i 4.Porygon2 Podchodzimy do Npc-a rozpoczynamy dialog: Gracz: Hi Npc: Witaj mam dla ciebie zadanie,chcesz poznać szczegóły? Gracz:Tak Npc: Musisz zdexować "Porygon" ,"Porygon 2" oraz złapać "Porygona 2",jeśli zrobisz wszystko o co cie prosiłem wróć do mnie po nagrode. Gdy zdexujemy pokemony wracamy do npc-a po nagrode.Rozpoczynamy dialog: Gracz: Hi Npc: Wielkie dzięki o to twoja nagroda. Nagrodą może być : Box ,cukierki ,TD. +: Praktycznie większość questów ma mroczny klimat a ten quest jest takim rozmaiceniem. Nowe miejsce pozyskania Porygonów (nie tylko z questów). (Można ustalić exp co może skutkować nowym miejscem do expienia low lvl.) -:Brak. __________________________________________________________________ RE: Propozycje na upa - Ashba - 11-08-2015 Twoje propozycje sa juz dawno brane pod uwage ![]() Dziekujemy ![]() RE: Propozycje na upa - Regis - 11-08-2015 True w formie, wincyj wincyj!! RE: Propozycje na upa - Koggy - 11-08-2015 Szkoda że to forma True , którą napisał 2 miesiące temu. RE: Propozycje na upa - True - 11-08-2015 (11-08-2015, 21:45 )Koggy napisał(a): Szkoda że to forma True , którą napisał 2 miesiące temu. Masz racje dodałem to po raz drugi bo "etapy rekrutacji" zostały usunięte forum. RE: Propozycje na upa - True - 12-08-2015 Wyspa Big Snorlaxa ![]() ![]() ![]() RE: Propozycje na upa - Xahoon - 12-08-2015 Moja propozycja do UPa: 1.ZROBIĆ UPDATE RE: Propozycje na upa - Purple Haze - 16-08-2015 (12-08-2015, 07:39 )Xahoon napisał(a): Moja propozycja do UPa: Dobrze gada, polać mu! RE: Propozycje na upa - Koggy - 16-08-2015 Z czego wiem to jeszcze potrwa i to trochę . ;P RE: Propozycje na upa - Purple Haze - 18-08-2015 Będą przedłużać cały czas, aż w końcu serwer upadnie i tyle z tego będzie. :p RE: Propozycje na upa - kamien123 - 20-08-2015 Już upada :> |