Interface graficzny aloota - Wersja do druku +- PokeXGames.pl & Poke-Evo.com FORUM by SHARP#TEAM (https://forum.pokexgames.pl) +-- Dział: Forum (https://forum.pokexgames.pl/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Propozycje (https://forum.pokexgames.pl/forumdisplay.php?fid=7) +--- Wątek: Interface graficzny aloota (/showthread.php?tid=1756) |
Interface graficzny aloota - OusterR - 25-08-2016 Witam, Mam pomysł, który pewnie bardzo ułatwiłby życie wszystkim graczom na serwerze ![]() Otóż chodzi o komendę aloot. Jest to dość uciążliwe jeśli za każdym razem, gdy zmienia się expowisko trzeba czyścić całą listę w aloocie i dodawać nowe itemy, które przecież na pewnych rodzajach expowisk i tak się nie zmieniają. Zazwyczaj wygląda to tak jak przedstawił to w swoim poradniku Regis tutaj. Proponuję wprowadzenie dodatkowej komendy do aloota lub jakiegoś przycisku, który będzie włączał okienko z ustawieniami aloota. Wyglądałoby to mniej więcej tak: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- Wybierz typ aloota: -
- -
- ● Własne -
- ○ Woda -
- ○ Ogień -
- ○ Roślina -
- ○ Elektryczne -
- itd . . . -
- -
- [ Akceptuj ] -
- [ Anuluj ] -
- -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Domyślnie ustawiony byłby aloot na Własny, czyli wpisywany tradycyjną komendą /aloot d:nazwa przedmiotu itd.
Po przełączeniu typu np. na Woda i zaakceptowaniu ustawień wszystkie poprzednie ustawienia automatycznie kasowałyby się i ustawiały tak jak to przedstawił w swoim poradniku Regis. Jeśli jednak usunęlibyśmy wszystko tradycyjną komendą /aloot w lub dodali jakiś przedmiot, automatycznie ustawienia zmieniłyby się na Własne.
Pewnie Nightmare będzie wiedział jak to zaprogramować ;d To tylko taka moja wizualna koncepcja tego jak miałoby to wyglądać.
Na pewno o wiele lepiej wtedy by się grało i o wiele wygodniej ustawiało aloota
![]() Powiedzcie co sądzicie o takim rozwiązaniu
![]() Pozdrawiam, OusterR
![]() RE: Aloot Lista - Egiliam - 25-08-2016 Regis* nie Reigs ![]() RE: Aloot Lista - OusterR - 25-08-2016 (25-08-2016, 22:03 )Egiliam napisał(a): Regis* nie Reigs poprawione, przepraszam za błąd ;d RE: Aloot Lista - Ashba - 25-08-2016 To by mogło funkcjonować, ale tylko gdyby gracz sam ustawiał lota pod dany typ i np max 15 itemow na slota inaczej będzie to bardziej przypominać bota niz aloot, ograniczenie levelowe albo odblokowanie tej funkcji po wykonaniu questa tez było by fajnym rozwiązaniem ![]() Mieliśmy (mamy) zamiar wprowadzić graficzny interface do aloota to znacznie by ułatwiło ustawianie listy. Pomysł fajny ![]() RE: Aloot Lista - OusterR - 26-08-2016 Fajnie, że pomysł się podoba ![]() ![]() Na pewno graficzny interface jest o wiele lepszym rozwiązaniem w szczególności dla nowych i młodszych graczy, którzy gubią się z wpisywaniem niektórych haseł. 15 itemów na slota to by było coś ![]() Może zrobić specjalne questy dzięki którym będzie można polepszać pojemność aloota? Np. normalny aloot zmieści 5 itemów, ulepszony 10, a jeszcze raz ulepszony 15 ![]() W każdym razie można by zrobić też coś w tym rodzaju, chociaż nie chciałem za bardzo komplikować, bo wiem ile pracy to kosztuje ;P Ale coś za coś ![]() ![]() |