Dzień dobry, przepraszam że się znowu wtrącam, sam pomysł z nową waluta i jej użyciem jest jak najbardziej w porządku ale nie z kopania, nie wiem dokładnie jak tą łopatę wyobraził sobie Pan Kangur ale jeżeli ma ona znikać po użyciu to uważam że będzie tak jak z orbami i nie zostanie to przyjęte w tak dużej skali jak byśmy sobie tego życzyli z drugiej strony znowu jeżeli nie będzie się kończyć ludzie będą używali taskerow itp programów.Ja bym sobie wyobraziła to tak, żeby zrobić na przykład pokemona z nazwami Lucky lub coś podobnego np Lucky Caterpie który będzie dropił taką oto nową walutę i tu najważniejsza rzecz że resp tych pokemonów będzie całkowicie pozbawiony zasady, będą się respić losowo z możliwością pojawienia się w każdym dostępnym miejscu na całej mapie, oczywiście może być to tylko zrobiony jeden typ pokemona np tylko Caterpie, nie z każdego już istniejącego + takiego pokemona zrobić pod ID corpusu podstawy żeby nie można było ich złapać, uważam że wtedy będzie to świetny sposób na nagrodzenie gracza który ciężko i żmudnie chcąc polepszyć swój poziom doświadczenia musi stać ciągle w tym samym miejscu, jest jeszcze jeden plus takiego rozwiązania bo zachęca chociaż trochę do sprawdzania odległych i zapomnianych miejsc w celu znalezienia oto takiego skarbu.Nie musi być tylko jeden sposób na zdobycie nowej waluty, ba nawet musi być jeszcze inny i tutaj myślę ze Pan Ashba nie będzie wtedy stratny odnośnie pomysłu Pana Kangura, cóż drugim sposobem może być także dostawanie takiej waluty za wydaną konkretną ilość gotówki w jednym momencie np 1TD=3 takiej waluty(tu już ilość zależy od nagród itd) i 3 sposób o którym wspomniałam wyżej aby Pan Ashba nie był stratny, czyli np zamiast kopania to używanie wszelkich HMów jak cut,rock smash itd, na myśli mam to żeby takie rzeczy mogły wypadać z drzewek i kamieni których możemy się pozbyć używając pokemonów, ale tylko dzięki zrobionym na ten specjalny wypadek potionów które można by było kupić w Sms-shopie, wyobrażam to sobie tak, użycie np HM's potion na pokemonie daje mu 15 minut szansy(np 10%to już jak Panowie/Panie z Sharp#Team sobie wymyślą ) na zdobycie takiej o to waluty z drzewek albo kamieni i żeby w sms-shopie nie było samej luźniej waluty do kupienia tylko jak już napisałam wcześniej możliwość kupna samych tych potionów. Już kończę
, Jest to tylko luźna propozycja i ostatnia sprawa odnośnie kopania wymyślonego przez Pana Kangura, uważam że to nie urozmaici rozrywki(stanie w jednym miejscu i tylko powtarzanie czynności)