Witam Wszystkich zapalonych pokemaniaków i resztę graczy
W odpowiedzi na prośby i udział w ankiecie organizuję "Event Fabularny".
Dla osób które nie rozumieją tego pojęcia pokrótce je wytłumaczę.
Event fabularny to rodzaj eventu polegającego najczęściej na wykonywaniu zadań zlecanych przez npc'tów / admin'ów / graczy (rzadziej).
Szczegóły dotyczące misji najczęściej powinny tworzyć spójną całość, która daje nam tzw. fabułę(historię) której finał jest już / nie jest jeszcze określony przez autora eventu.
A teraz drobny przedsmak Fabuły która was czeka podczas nadciągającego dużymi krokami eventu:
Witam cię młody podróżniku po świecie PoKeMoN.
Potrzebuję twojej pomocy w przygotowywaniach do zimy.
Prof. Burton ostrzegł mnie, że nadciągająca zima nie będzie jak powszednie, a o wiele bardziej sroga.
Co za tym idzie dzikie pokemony mogą nie zdołać jej przetrwać o własnych siłach. Dlatego postanowiłem wraz z przyjaciółmi wesprzeć ich przygotowania na zimę.
Jednakże, nie jesteśmy w stanie samotnie zebrać aż tylu potrzebnych przedmiotów dlatego proszę cię o pomoc w zbiorach. Jestem pewien, że wzamian za twoją pomoc znajdę jakąś skomną nagrodę która ci się przysłuży w dalszej przygodzie.
Pamiętaj jednak aby zdania wykonywać kolejno... jeśli naruszych tę zasadę nie otrzymasz nagrody za żadne z zadań. (w zależności od ilości wykonanych zadań zostanie przyznana nagroda na odpowiednim poziomie).
Co do kwestii terminu eventu na 95% odbędzie on się w niedzielę dnia 3.12.2017r. w godzinach popołudniowych ( nie jestem w stanie podać dokładnej godziny)
Poza mną nadzorować i pomagać w evencie będzie dwójka moich znajomych, których nazwy postaci podam w dniu wydarzenia.
Trudność misji będzie rosnąca jak i wartości nagród przyznawanych za nie.
System nagradzania jest już gotowy poza pewnym drobiazgiem o którym się dowiecie już podczas eventu będzie to wyglądać w tym stylu:
wykonana tylko misja 1. - nagroda taka
wykonana misja 1. i 2. - nagroda taka + to
wykonana misja 1. i 2. i 3. - itd....
ALE
w przypadku takim:
wykonana misja 1., 2., i 5. - brak nagrody
Fabuła jest dosyć banalna w moim odczuciu, ale to nie zmienia faktu, że oczekuje jej uszanowania po przez przestrzeganie kolejności misji...
Mam również prośbę do wszystkich graczy którzy będą brać udział w tym evencie mojego autorstwa... Bierzcie w nim udział z głównej postaci i tylko z niej... Nagrody nie są sponsorowane przez administracje, w 100 % pochodzą z mojego dobytku dlatego proszę o docenienie mojej chęci stworzenia wam fajnej zabawy, która z pewnością postawi przed wami wyzwania.
Pozdrawiam Was Wszystkich
Stefan Król Żydowski