Użytkownik
Liczba postów: 150
Liczba wątków: 9
Reputacja:
39
|
Napisano 29-03-2016, 20:37
Witam wszystkich serdecznie!
Pragnę was zaprosić na jedyny, niepowtarzalny, przeogromny... Chesd Event!
Na wstępie pragnę się zwrócić do wszystkich, którzy przejawiają chęć pomocy w organizacji, dotacji (w postaci pokemonów oraz przedmiotów) oraz czuwaniu nad prawidłowym przebiegiem konkurencji. W szczególności zwracam się z prośbą o pomoc do Mistrzów Gry oraz Administracji o wypromowanie wydarzenia oraz czuwanie nad przebiegiem eventu.
W tym miejscu składam serdeczne podziękowania osobom zaangażowanym w event, a mianowicie:
Edwardooo - udostępnienie domku, dotacja w postaci ogromnej ilości pokemonów, przedmiotów oraz wolnego czasu
Vatasha - kilka pokemonów boxowych, 50 orbów, 80TD
Nexti - ogromna ilość kamieni, 60TD
Hiroya - kilkanaście pokemonów boxowych, diamenty
Koutoku - cukierki
Argus - kilkanaście pokemonów, diamenty, kamienie ewolucji
Davin - dotacja w postaci kilku pokemonów
Mierzej - dotacja w postaci kilku pokemonów
Kropa - dotacja w postaci kilku pokemonów, ponad 150 Magicznych Karpiów, kamienie ewolucji
Pan Aptekarz - dotacja w postaci kilku pokemonów, kamieni ewolucji
Wojciechbro - blastoise
Szczurekkk - pomoc w poskramianiu dzikich, Magicznych Karpiów
I. Cel eventu:
- popularyzacja pokexgame,
- integracja graczy na serverze,
- szerzenie idei współzawodnictwa, współpracy oraz fairplay,
- wyłonienie zwycięzców.
II. Organizacja oraz osoby funkcyjne:
- Chesd - organizator, sędzia główny zawodów,
- Jancio - sędzia zawodów,
- Edwardooo - sędzia zawodów,
III. Termin i miejsce:
- Event odbędzie się na przestrzeni 3ch dni, od piątku 01.04 do niedzieli 03.04.2016 r. w różnych częściach poke świata.
- Piątek zaczynamy o 16:00 w PC Saffron,
- Sobota zaczynamy o 18:00 w PC Saffron,
- Niedziela zaczynamy o 14:00 w PC Saffron
- Piątek 16:00 15.04.2016r. finałowe konkurencje - "Poke Euro 2016" i "Co on znowu wymyślił?", zaczynamy w PC Saffron!
IV. Warunki uczestnictwa oraz podstawowe zasady:
- Event jest otwarty dla wszystkich, jednakże jest skierowany głównie do osób z niskimi poziomami, a zatem uprasza się osoby o wysokich poziomach o utworzenie niskopoziomowych postaci w celu wyrównania szans w wielu konkurencjach,
- W miarę możliwości gracze proszeni są o zwrot Magikarpiów w plecakach po zakończeniu jednej z konkurencji,
- Każdy kto może, proszony jest o zaopatrzenie się w Poliwaga oraz Rattata na poziomie niższym niż 10,
- Istnieje KATEGORYCZNY zakaz używania ROWERU oraz POKEMONÓW innych niż dozwolone w trakcie konkurencji, niezastosowanie się do regulaminu oznacza wykluczenie z konkurencji a w szczególnych przypadkach z całego eventu,
- Dbajmy o kulturę osobistą oraz poszanowanie języka ojczystego, nie dajmy się ponieść emocjom, to tylko zabawa,
- Pamiętajcie, najważniejsze jest Fair Play, gra Fair się opłaca!
V. Klasyfikacja oraz punktacja:
- Zwycięzca konkurencji otrzymuje 5 pkt, druga osoba 4 pkt a trzecia 3 pkt, natomiast za ukończenie konkurencji gracz otrzymuje 1 pkt,
- Po każdej konkurencji następuje losowanie nagród z 4 różnych kategorii, w zależności od zajętego miejsca - każdy uczestnik konkurencji wygrywa!
- Na koniec eventu spośród najlepszych graczy zostaną rozlosowane najlepsze nagrody takie jak shiny pokemony!
VI. To co każdego interesuje najbardziej - NAGRODY:
Łączna wartość nagród przekracza 1000TD!
Shiny Pokemony (od 1 do 6 w zależności od zaangażowania graczy),
Boxowe pokemony (duża ilośc, box 1, 2, 3, 4),
Wartościowe pokemony w różnych ilościach takie jak:
Snorlax, Ursaring, Scizor, Gengar, Alakazam, Kabutops, Dragonite, Steelix...
Ogromne ilości kamienie ewolucji, diamenty.
Pokeorby!
Cukierki!
Pokemony na różne poziomy (5-100):
Wodne,
Ogniste,
Trawiaste,
Ziemne,
Kamienne,
Walczące,
Latające,
Robaki,
Typu Normalnego,
Psychiczne,
Trujące,
Lodowe,
Duchy,
Smoki,
Elektryczne.
VII. Konkurencje:
1. "Znowu ten Magiczny Karp!" - na mój znak w PC Saffron zaczniemy wyrzucać ponad 500 pokeballi z Magikarpiami oraz nieokreśloną liczbę pokemonów Boxowych. Waszym zadaniem jest zdobycie pokemonów. Konkurencja niepunktowana.
2. "Ostatniego gryzą psy!" - w PVP rozpocznie się wyścig wokół całego obszaru, a gracz, który będzie ostatni zostanie zaatakowany. W tej konkurencji jest zakaz używania pokemonów oraz roweru oraz wychodzenia z pvp.
3. "100m stylem klasycznym" - wyścig będzie odbywał się na ustalonym odcinku lub wokół wyspy na Poliwagach, dzięki czemu każdy będzie miał równe szanse.
4. "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?" - kolejna konkurencja w PVP, na mój znak gracze mają 20 sekund na ucieczkę i chowanie się w PVP, po upływie których nastąpi polowanie na graczy. W tej konkurencji jest zakaz używania pokemonów oraz roweru oraz wychodzenia z pvp.
5. "Bądź jak Filippides" - wyścig z punktu A do B bez pokemonów oraz roweru. Na starcie gracze otrzymują pytanie, na które poprawną odpowiedź należy przekazać na mecie. Wygrywa ten, który pierwszy przekroczy metę i poprawnie poda wiadomość (odpowiedź na zadane pytanie).
6. "Taxi, do centrum proszę!" - pierwsza konkurencja zespołowa, w której gracze muszą przepchnąć mnie do wybranego miejsca w Saffron. Nagrody w tej konkurencji zostaną rozrzucone. W tej konkurencji jest zakaz używania pokemonów oraz roweru.
7. "Gdzie ja mieszkam?" - w tej konkurencji gracze dzielą się na dwie drużyny, celem każdej drużyny będzie wepchnięcie mnie do jednego z dwóch domków. Start będzie miał miejsce w miejscu jednakowo oddalonym od obydwu domków. Dokładne instrukcje otrzymacie przed konkurencją. W tej konkurencji jest zakaz używania pokemonów oraz roweru.
8. "Znajdź mnie!" - jedna z wyznaczonych osób ukryje się na terenie miasta Saffron, następnie gracze muszą ją znaleźć. W tej konkurencji jest zakaz używania pokemonów oraz roweru.
9. "PokeEuro 2016" - w tej konkurencji gracze dzielą się na 3-4 osobowe drużyny, ich zadaniem jest przepchnięcie piłki do "bramki" przeciwnika. W przypadku dużego zainteresowania zrobimy prawdziwe mistrzostwa! W tej konkurencji jest zakaz używania pokemonów oraz roweru.
10. "O jakim pokemonie myślę?" - konkurencja na rozluźnienie, gracze będą zadawać pytania, na które będą tylko 2 możliwe odpowiedzi - tak lub nie. Osoba, która pierwsza poda poprawną odpowiedź wygrywa.
11. "Bieg życia" - gracze bez rowerów i pokemonów zaczynają bieg we wskazanym kierunku w obecności pokemonów, które zaczynają ich atakować. Wygrywa ten, kto dobiegnie najdalej!
12. "Co on znowu wymyślił? - konkurencja niespodzianka.
VIII. Pytania, propozycje, błędy:
- Pytania - jeżeli macie jakieś pytanie piszcie w tym wątku, na każde postaram się odpowiedzieć. Wasze pytania i odpowiedzi będą widoczne w 3cim poście.
- Propozycje - jeżeli macie jakieś propozycje, które usprawnią naszą zabawę lub uwagi techniczne, to piszcie śmiało!
- Błędy - dbajmy o nasz piękny język, jeżeli coś zauważycie - piszcie!
Pozdrawiam i zapraszam do zabawy!
Chesd
|
|